die verwarming en koeling bieden

Infraroodpanelen kunnen traditionele verwarmingssystemen vervangen, maar ze verwarmen geen water. In plaats daarvan kunnen huiseigenaren elektrische dompelverwarmers of een watercilinder installeren om voor warm water en verwarming te zorgen. Infrarood is niet zo efficiënt als een gasboiler als het gaat om het verwarmen van water, maar heeft het potentieel om de energierekening aanzienlijk te verlagen.

De goedkoopste elektrische infraroodstralers kosten slechts € 79,-, terwijl een volledige set infraroodpanelen voor een kamer van gemiddelde grootte ongeveer € 400,- zal kosten. De totale kosten van uw infraroodsysteem zijn echter afhankelijk van de grootte van uw huis en hoe goed deze geïsoleerd is.

infraroodpanelen

Profiteer van lage aanschafkosten, geen onderhoud en een directe besparing op jouw energieverbruik met infrarood verwarming van HeatXL. Bezoek onze webshop voor meer informatie of vraag een offerte op maat voor jouw project.

In tegenstelling tot traditionele radiatoren zenden infraroodpanelen straling uit die objecten en mensen direct verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen. Hierdoor zijn ze tot 50% energiezuiniger dan andere verwarmingssystemen en kunnen ze bovendien een kamer in minder tijd verwarmen. Infraroodverwarming is ook een stuk veiliger, omdat de lucht niet gaat opzwellen als het warmer wordt, zoals conventionele systemen dat wel doen.

Zijn er infraroodpanelen die verwarming en koeling bieden?

IR-stralers zenden veel infraroodgolven uit, dezelfde soort golven die je ziet als de zon schijnt. Deze infraroodstralen kaatsen door de kamer en absorberen in materialen zoals meubels, muren, vloeren, gordijnen en kleding. Hierdoor warmen ze snel op en geeft de kamer een natuurlijk gevoel van warmte. Infraroodstralen bevatten geen UV-straling en veroorzaken dus geen schade aan mens of huisdier.

Wat de installatie betreft, kunnen IR-verwarmingspanelen aan de muur worden gemonteerd of, als u niet genoeg muurruimte heeft, aan het plafond worden gemonteerd. Dit kan worden gedaan door een professionele installateur, die doorgaans de juiste bevestigingsmiddelen of beugels zal gebruiken, afhankelijk van het product dat u installeert. Er is geen leidingwerk nodig, waardoor ze binnen enkele uren gemonteerd kunnen worden.

Deze verwarmers zijn extreem slank met een diepte van slechts 2 cm, zodat ze zelfs in de krapste ruimtes passen. Ze zijn ook volledig stil, wat betekent dat u geen van de typische klikken en stoten hoort die u wel hoort bij een boiler of radiatorsysteem.

Een vriend van mij gebruikt IR-panelen als onderdeel van zijn verwarmingssysteem in zijn nieuwe, luchtdichte zelfbouwwoning. Hij zegt dat ze uitstekend geschikt zijn voor het verwarmen van specifieke voorwerpen en ruimtes die niet door convectie kunnen worden verwarmd, maar hij vertrouwt nog steeds op een conventionele boiler om zijn hele huis te verwarmen en om het water te verwarmen.

De vorm van een Herschel infraroodpaneel bepaalt het optimale warmteverdelingsbereik, dus zorg ervoor dat u de productdetails controleert voordat u er een koopt. De meeste rechthoekige verwarmingstoestellen zijn beter geschikt voor lange, dunne kamers, terwijl vierkante verwarmingstoestellen de beste dekking bieden in kamers met gelijke zijden.