ZonnepanelenSchijf

ZonnepanelenDisk is een technologie die zonlicht omzet in elektriciteit. Ze zijn gebruikt om alles van stroom te voorzien, van ruimteschepen en satellieten tot rekenmachines en polshorloges. Ze bestaan uit zonnecellen die elektrisch met elkaar zijn verbonden en zijn verpakt in een frame dat een module wordt genoemd. Deze modules zijn doorgaans gegroepeerd in grote arrays voor energieproductie op nutsschaal.

zonnepanelen Schijf

Dit type PV-paneel is gemaakt van monokristallijn silicium (mono c-Si). De kristallijne structuur van monowafels geeft elektronen meer bewegingsruimte, waardoor het de meest populaire en efficiënte zonnecel is die momenteel op de markt is. Monokristallijne panelen zijn een goede keuze voor daken en andere open ruimtes. Ze zijn meestal zwart en hebben een strak uiterlijk, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren die bij elk huis of bedrijf passen.

Ze zijn duurder dan polykristallijne zonnepanelen, maar bieden een beter rendement. Ze zijn ook duurzaam, zodat ze tientallen jaren mee kunnen gaan. Wanneer zonlicht een monokristallijn zonnepaneel raakt, zetten de cellen de energie van de zon om in gelijkstroom. Deze DC-wattages kunnen vervolgens worden gebruikt om apparaten van stroom te voorzien die op gelijkstroom werken, of worden omgezet in wisselstroom om apparaten en apparaten die op wisselstroom werken, te laten werken. Het rendement van zonnepanelen kan nog verder worden verhoogd door bifaciale zonnecellen te gebruiken die aan beide zijden van het paneel stroom kunnen opwekken.

ZonnepanelenSchijf uitgelegd

Hoewel beide hetzelfde doel dienen: het benutten van zonne-energie, verschillen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen qua uiterlijk en efficiëntie. Monokristallijne zonnepanelen gebruiken tijdens de productie één enkel siliciumkristal, wat het oppervlak van elke cel verkleint en tot een hoger rendement leidt. Het nadeel van dit hoge rendement is dat monozonnepanelen ook duurder zijn dan hun poly-tegenhangers.

Polykristallijne zonnecellen maken gebruik van meerdere gefragmenteerde siliciumkristallen die aan elkaar zijn gesmolten en in dunne wafels zijn gesneden. Dit maakt het gebruik van afvalmateriaal uit het productieproces van monopanelen mogelijk en verlaagt de totale kosten. Het nadeel is dat polykristallen gevoelig zijn voor onvolkomenheden in het oppervlak, wat kan leiden tot een lagere efficiëntie.

Het goede nieuws is dat zowel mono- als polykristallijne zonnepanelen nog steeds voldoende stroom opwekken om uw afhankelijkheid van traditionele elektriciteit aanzienlijk te verminderen. Bovendien zijn de kosten van zonne-omvormers, bedrading, elektrische beveiligingen en rekken voor beide typen hetzelfde. Normaal gesproken kost een zonnesysteem van 6 kW, geïnstalleerd met monokristallijne zonnepanelen, vóór installatie tussen de $ 1 en $ 1 per watt.

Een omvormer voor zonne-energie zet de DC-elektriciteit van de zonnepanelen om in AC-energie die in uw huis kan worden gebruikt. Het kan ook de prestaties van uw zonnestelsel op afstand via internet volgen. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat uw systeem goed werkt en de efficiëntie ervan te maximaliseren.

Zonne-energie is de meest voorkomende en hernieuwbare energiebron die beschikbaar is. Zonnetechnologieën zetten het licht van de zon om in elektriciteit door fotovoltaïsche (PV) cellen te creëren of door geconcentreerde zonne-energiesystemen (CSP) die spiegels gebruiken om zonlicht te focusseren. Zonnecellen zijn samengesteld uit halfgeleidermaterialen zoals silicium, fosfor en boor. Wanneer licht de zonnecellen raakt, zorgt het ervoor dat elektronen uit hun atomaire orbitalen worden geslagen en ontstaat er een elektrische stroom.

Onderzoekers hebben de mogelijkheid onderzocht om dvd-schijven als zonne-absorbers te gebruiken. Ze vereisen echter specifieke componenten, zoals ijzerarm gehard glas en zelfklevende films die niet op dvd’s aanwezig zijn. De quasi-willekeurige patronen op Blu-ray-schijven zouden echter kunnen worden gebruikt om de efficiëntie ervan te vergroten door ze op polymere zonnecellen te printen.

Zonnecellen zetten schoon, hernieuwbaar zonlicht om in elektriciteit. Wanneer fotonen uit zonlicht het oppervlak van een zonnepaneel raken, slaan ze elektronen uit hun atoombanen en maken ze vrij om als elektrische stroom te stromen. Dit proces wordt het fotovoltaïsche effect genoemd. De kleinste fotovoltaïsche systemen voeden rekenmachines en polshorloges, terwijl de grotere voldoende energie opwekken om huizen, kantoren en hele wijken van stroom te voorzien. De energie die ze produceren wordt gebruikt ter vervanging van traditionele fossiele brandstoffen zoals steenkool en olie, of kan worden opgeslagen voor toekomstig gebruik in batterijen en thermische opslag.

Wetenschappers van de Northwestern University hebben een manier gevonden om de efficiëntie van PV-cellen te verbeteren door ze te voorzien van de patronen op een Blu-ray-schijf, die een quasi-willekeurig patroon van putten en eilanden bevat die overeenkomen met binaire gegevens: enen en nullen. Het resultaat is een textuur die het vermogen van de cellen om zonlicht te verspreiden en te absorberen verbetert. Andere onderzoekers werken aan het verbeteren van de efficiëntie van PV-cellen door gebruik te maken van meerdere halfgeleidermaterialen, waaronder cadmiumtelluride en koperindiumgallium (di)selenide.